Miljö
Vi har sedan många år haft ett bra miljö - och hållbarhetstänk. Vi informerar och utbildar vår personal och
tillsammans tar vi ansvar för vårt gemensamma miljöarbete.
Vi har ett miljödiplom från Svenska Möten sedan 2006. 2009 fick vi vår Svanenlicens, vilket innefattar
hårdare krav på t.ex. energi, inköp, sopsortering, leverantörer mm.
Vi arbetar successivt med att byta ut alla glödlampor till ledlampor, i dagsläget har vi nästan inga riktiga
värmeljus utan har istället bytt ut dessa till laddningsbara ljus.
Vår energi består främst av fjärrvärme och bergvärme. Fjärrvärme från Uddevalla Energi som innebär en lokalt producerad och ett miljöklokt val.
Vi har valt bort hanteringen av vattenflaskor i restaurangen och i flera av våra konferensrum finner ni
tappkranar med vatten. Detta minskar onödiga transporter av vatten som inte behövs.
Du finner även ett flertal laddstationer för elbilar utanför hotellet.
Vi vill konstant förbättra vårt miljöarbete. Att få såväl gäster som personal, att bli
ännu mer medvetna om miljön. Det är vår skyldighet mot kommande generationer!
En tredjedel av all producerad mat slängs – det är dags att minska matsvinnet!
Att onödigt mycket mat nuförtiden åker i soporna är ingen nyhet. Men visste du att så mycket som att 33 % av all mat som produceras i världen slängs idag?
Det är inte bara ett resursproblem, utan även ett stort miljöproblem.
Resurserna som krävs för att producera råvaror går förlorade, precis som själva maten.
Vi jobbar hårt med att informera vår personal hur vi bäst tar till vara på vår mat istället för att slänga den. Tex kan gårdagens förrätt bli ett lite lyxigare tillskott på vår lunchbuffé. Vi försöker förädla maten som kanske inte ser så rolig ut för ögat. Ett kantstött äpple kan bidra till en äpplepaj, en liten ost kan tärnas mer och serveras som chilimarinerade ostbitar.