Vy

Om oss

Hotellet är privatägt av Marlene Borbos, Mikael Åberg och Martin Olsson. 
Vi är stolta över vår anläggning och lägger ner mycket själ och hjärta i verksamheten. Hotellet är under ständig utbyggnad och vi jobbar efter devisen
”Är du inte under utveckling så är du under avveckling”. Ödmjukhet och Generositet är ledorden som all personal jobbar efter.

Merparten av Bohusgården Hotell och Konferens personalstyrka består av utlandsfödda. Vi har hjälpt flertalet anställda med arbetstillstånd, uppehållstillstånd, bostad, kontakt med myndigheter och läkare, olika former av stöd etc. Vi agerar direkt och arbetar aktivt med integrationen för våra anställda. Vi har självklart kollektivavtal och uppmuntrar våra anställda att vara medlemmar i facket. Vi uppmanar alla att söka jobb hos oss oavsett ursprung, religiös bakgrund, hudfärg, kön eller sexuell läggning. Vi hissar stolt prideflaggan varje år!
 
Vi har tillsammans med Vuxenutbildningen i Uddevalla startat en utbildning för restaurangelever som i första hand vänder sig till utlandsfödda/kvinnor/personer som har svårt att komma in på arbetsmarknaden. Ett visat sig lyckat projekt där flera andra branscher har hakat på och också startat likadana utbildningar.

Vi respekterar alla människors lika värde och arbetar hårt för att främja mångfald och integration. Vi står upp för demokrati och de universella mänskliga rättigheterna. Vi är starkt emot alla former av diskriminering, oavsett om det baseras på till exempel kön, etnicitet, religion, sexuell läggning, funktionsnedsättning eller politiska åsikter. Med bas i den värdegrunden välkomnar vi våra gäster till vårt hotell.
 


Historia

Semesterhemmet Bohusgården invigdes 30 juli 1939. Hela projektet var genomsyrad av tanken att ”samarbete kräver trivsamma mötesplatser”. Anläggningen var storslagen men absolut inte i bemärkelsen flott. En hotellbroschyr från 1944 belyser detta:
”Logi är å Bohusgården ordnat i tvåmanshytter med elektriskt ljus samt kallt rinnande vatten i varje hytt. Duschar och toiletrum på varje våning. Stor solaltan med vidsträckt utsikt över Byfjorden skänka rika tillfällen till hvila och umgängesliv”. En helpension kostade 7 riksdaler.

Den 1 november 1944 skänktes Bohusgården till föreningen Norden. Standarden var långt ifrån dagens men anläggningen var unik – en föregångare bland dagens alla konferenshotell.

Hotellet drevs som kursgård under många år. I mitten på 80-talet ville man införa mer glamour och den gamla inredningen med grön och brun plysch plockades bort. En stor satsning på dans och nöje påbörjades. Under slutet av 80-talet och början av 90-talet var hotellet västkustens största dansrestaurang med levande orkestrar fem kvällar i veckan.

1993 köptes hotellet av nuvarande fastighetsägaren Lars Erik Larsson som ändrade inriktning och gjorde om Bohusgården till ett renodlat konferenshotell. Hotellet har sen dess haft en mycket positiv utveckling och byggts ut från 8000 kvm till dagens 20.000 kvm. Idag har hotellet drygt 60.000 gästnätter årligen, 60% privatresenärer och 40% konferensgäster.

 

             sv  sv

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anmäl dig här för att ta del av våra nyheter och erbjudanden


You are now subscribed