ua

Upptäck Uddevalla

Cirka två minuters bilväg från hotellet ligger Uddevallas centrum med trivsamma gågator, mysiga butiker, en stor lekplats och gemytliga caféer och restauranger. I stadens hamn ligger Bohusläns museum med konsthall, lekrum, souvenirbutik och restaurang som tar till vara på landskapets mattraditioner. Torp köpcentrum, ligger ca 15 minuters bilväg från hotellet, ett stort köpcenter där det finns butiker för alla.

Strax utanför Uddevalla finner ni Två fröknars heminredningsbutik i ett gammalt sädesmagasin. Inredningen blandas med trend och lantliv.
I butiken finner du även kläder, väskor och smycken. 

Uddevalla

Strandpromenaden

Uddevallabornas stora stolthet är strandpromenaden, och det är inte särskilt konstigt Strandpromenaden är ett synligt bevis på att samverkan ger resultat. Det spektakulära trädäcket smyger sig runt branta bergväggar längs havslinjen hela vägen från Skalbankarna i östra Uddevalla, genom centrum och vidare utmed kusten till Lindesnäs, den sistnämnda biten är precis nedanför vårt hotell. Längs med strandpromenaden passerar man Gustafsberg, Sveriges äldsta bad- och kurort med anor från 1700-talet. Ett naturreservat med mycket spännande historia och arkitektur. Här hittar du också Café Snäckan, ett välbesökt mysigt café med Uddevallas bästa utsikt.

Vägverket tilldelade Uddevalla kommun priset den 4 november 2009 för Strandpromenaden med motiveringen:
Uddevalla kommun och dess projektledare har skapat en länge saknad förbindelse mellan staden och dess fritidsområden och oväntat kommit på att göra det längs stadens otillgängliga bergssidor. Det till synes omöjliga har man gjort möjligt genom gångförbindelsen i form av en träbro som organiskt följer bergets form och länkar samman staden med attraktiva badplatser och kusten i söder. Konstruktionen, ett samspel mellan trä och stål, ger med sin spektakulära upphängning en dramatik, som uppskattas av Uddevallaborna. De kan nu tryggt och utan strapatser njuta av ett mycket frekventerat promenadstråk med sköna vyer mot Byfjorden och med Uddevallabron i horisonten. Genom denna gånglänk minskar behovet att använda bil för att ta sig från
staden till fritidsområdena. Strandpromenaden är ett sådant projekt, som när det är genomfört framstår som självklart, men som krävt ett kreativt tänkande för att aktualiseras. Uddevalla kommun, Tekniska kontoret, fick Sveriges Stadsträdgårdsmästares Kommunpris 2007 för projektet Strandpromenaden. ”Särskilt spektakulär är bryggan och hängbron vid passagen runt berget Hästepallarna” skriver
juryn i sin motivering.

 

Uddevalla

 

Ett annat landmärke som blivit karaktäristiskt för Uddevalla är den pampiga Uddevallabron, som löper över Byfjordens lugna vatten. Brons pyloner med prismor sträcker sig likt diamanter 149 meter upp i skyn, vilket gör att du knappast kan missa den när du besöker eller passerar staden. Bron invigdes år 2000 och har sedan dess varit fotografernas favorit, året om, från alla möjliga vinklar och i alla väder. Den finns dessutom avbildad på ett frimärke.

Besök Emaus lantgård , en lantlig idyll och ett trevligt utflyktsmål för hela familjen. På Emaus träffar du på ponnyhästar, gutefår, getter, katter, kaniner, tuppar och hönor. Det finns också en stor och rolig lekplats för de minsta barnen. För den som vill, finns möjlighet att få rida på någon utav ponnyhästarna.
Emaus ligger endast 2 minuters bilfärd från Bohusgården.

Vad blir det för väder i Uddevalla?

Ta mig till Uddevallas evenemangskalender

Anmäl dig här för att ta del av våra nyheter och erbjudanden


You are now subscribed