Grundsund

Upptäck Bohuslän

Det som ger Bohuslän dess karaktär är havet och de karga bergen och få museum är så naturskönt beläget som Nordiska Akvarellmuseet  i Skärhamn på Tjörn.

På Orust och Tjörn  finner du båtbyggarkonstens vagga och flera pittoreska fiskelägen och öar och även Skulptur i Pilane, mitt i ett kulturlandskap med spår från stenåldern och med betande får arrangeras varje sommar en skulpturutställning med världsledande konstnärer. 

Pilane

 

De unika hällristningarna i Vitlycke  är en del av Tanums världsarv och väl värda ett besök. Här kan du antingen besöka de på egen hand, eller följa med någon av de kunniga guiderna som finns på plats.

Vill du delta i något riktigt bohuslänskt så åk på Smögens fiskauktion och se om du hänger med i budgivningen på dagens fångst. När du ändå är i Smögen, så passa på att strosa omkring på de mysiga bryggorna med sina sommarbutiker, och kanske slå dig ner på en servering och frossa i färska räkor.

De kustnära städerna Lysekil och Strömstad finns inom räckhåll.
I Lysekil finns äventyrliga havsaktiviteter och Havets hus är ett populärt resmål där du omges av närmare 40 akvarier med spännande havsvarelser.
Allt från sjöstjärnor till hajar och rockor. Kosterhavets Nationalpark är Sveriges enda korallrev och här hittar du havsdjur som inte finns någon annanstans i svenska vatten.

I norra Bohuslän  finns ett flertal samhällen som är väl värda ett besök såsom Grebbestad, Fjällbacka, Hamburgssund m m.
Kungsklyftan från Ronja Rövardotter, sjöbodar i skärgården, slottsruiner, spännande restauranger och fina badplatser är några av sakerna man kan uppleva här.

Bohuslän

 

På vägen mot Smögen finns den unika djurparken Nordens Ark belägen med sina utrotningshotade djur från hela världen. Runt anläggningen finns ”barnstationer” som är utformade så att barnen själva kan testa, prova, leka och lära om djuren.

Sist men absolut inte minst så finns nordens största nöjespark, ca 45 min bilväg till Göteborg hittar du du Liseberg. Här kan du utan problem ha en heldag bland karuseller, åk- och upplevelseattraktioner, kramiga kaniner, scenunderhållning och spännande spel.

 

Anmäl dig här för att ta del av våra nyheter och erbjudanden


You are now subscribed