Träna

Träna & Vandra

Att träna är bra för kroppen & knoppen. 

I vårt gym har vi 16 års åldersgräns. 

Utöver att vara en kuststad är även Uddevalla en stad omgiven av vackra fjäll. Här kan du vandra i djupa skogar bredvid fridfulla sjöar året runt. Här finner du bland annat den populära Kuststigen och delar av Bohusleden.
Vi nedan tagit fram ett litet utbud på bra löpsträckor och vandringsleder i Uddevalla dess närområde. Se även här för flera vandringsleder i vårt närområde.

Padel.

Vi har öppnat en egen liten exklusiv hall med två dubbelbanor och en singelbana, Bohusgården Padel. Se lediga tider och boka på Matchi.se
 

Strandpromenaden.

Strandpromenaden är kanske Uddevallas mest populära vandringsled och framförallt sträckan från Svenskholmen längs träbryggan till Bodele, vidare förbi Gustafsberg till Lindesnäs. Vi har lyxen att ligga precis ovanför denna vackra promenad. Här kan vi erbjuda kartor på löpkartor på 6,1 km, 7,6 km samt 8,7 km.

6,1km delvis grus, träbro samt lite asfalt som underlag.  Det är samma slinga ut och tillbaka.

7.6km, delvis grus, träbro samt asfalt som underlag, de 4 sista kilometerna är asfalt och en eller backar/lutning uppåt.

8,7km, delvis grus, träbro samt asfalt som underlag, de sista 5,5km är asfalt och en del uppför men även en nerförsbacke

träna

 

Vindsvalan, terrängspår ca 4km

Herrestadsfjället.
Herrestadsfjället utanför Uddevalla är ett perfekt ställe för traillöpning, men också för skidåkning under vintern. Inte minst på grund av alla raststugor, & vindskydd som Friluftsfrämjandet försett ”fjället” med genom åren. Fjällets centrala del är kuperat och når 177 m.ö.h. Förutom alla fantastiska stigar och leder finns massor av vackra myrar
och sjöar. Här finns även ett elljusspår på 2,5km

Bjursjön.
Dels ett elljusspår på 2,5km. Men här hittar du även ett utomhusgym och motorikbana. Utegymmet innehåller 14 olika stationer och motorikbanan som bjuder in till lek är
indelad i en del som passar lite yngre barn, och en del med utformning som passar för lite äldre barn.

Bredfjället.
Här finns ett elljusspår på 2,5km (släcks 22.00) Precis som Herrestadsfjället finner du här ett mycket uppskattat naturområden Miltals med stigar och leder för vandring och skidåkning.
Utmed dessa finns också raststugor och vindskydd, som i de flesta fall anlagts och sköts av föreningar.

Egonspåret, 4km i vacker natur.

träna

Bohusleden, 
Bohusleden består av 27 etapper som bjuder på totalt 37 mil av naturskön och omväxlande vandring. Den sträcker sig från Lindome i söder till Strömstad i norr. Bohusleden är uppdelad i etapper, lagom för en dagstur eller helgvandring. Här följer du glesbevuxna myrar och hällmarker, delvis orörda skogar och passerar många torpruiner.

Du som väljer att vandra på Bohusleden kan ta dig över berg och genom dalar, förbi skogstjärn, sjöar och betesmarker. För dig som är kulturellt intresserad finns såväl flera torpruiner som enstaka bebodda fjällgårdar att skåda lite närmare. Längs Bohusleden finns också ett flertal vindskydd som möjliggör övernattningar.

Omväxlande natur där de glittrande sjöarna, de höga bergen och de bördiga dalgångarna slåss med varandra om din uppmärksamhet – det är Bohusleden i ett nötskal. För att du ska veta hur du ska röra dig är leden markerad med orange färg på träd eller stolpar. Vid början av varje etapp finns en informationstavla med avståndsmarkeringar, symbolkarta och fakta om allemansrätt.

Kuststigen
En kustnära vandring genom tiden och genom det nutida landskapet. I Uddevalla sträcker sig Kuststigen fram genom Lyckorna i Ljungskile och Uddevallas strandpromenad där den möts av Bohusleden innan den fortsätter mot Bokenäset.

Kuststigen är en kustnära vandring genom tiden och genom det nutida landskapet. Moräner, slipade klipphällar och isräfflor vittnar om inlandsisens och dess krafter. Spåren av dåtida natur och kultur finns kvar än idag. 

Medeltidskyrkor, befästningar, fiskarstugor, herrgårdar och särpräglade pittoreska bohuslänska fiskesamhällena – en vandring längs Kuststigen är något alldeles extra. Den går över berg och genom dalar, skogar och betesmarker. Det saltstänkta havet och skaldjuren är aldrig långt borta – inte ens om du sitter i blåbärsriset i den mörkaste urskogen. I Uddevalla sträcker sig Kuststigen fram genom Lyckorna i Ljungskile och Uddevallas strandpromenad där den möts av Bohusleden innan den fortsätter mot Bokenäset.

Under båtsäsongen finns möjligheten att kombinera din vandring med en båttur. Vandra tex från Gustafsberg till Sund och ta skärgårdsbåten tillbaka.

 

karta

Anmäl dig här för att ta del av våra nyheter och erbjudanden


You are now subscribed